Neurologie

Neurologie

Neurologia este o ramura speciala a medicinii care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul bolilor organice care afecteaza sistemul nervos central sau periferic.

Structurile organice ce tin de domeniul neurologiei sunt – pe de o parte – creierul, maduva spinarii (reprezinta sistemul nervos central), structurile inconjuratoare, precum si vasele sanguine care le hranesc, – pe de alta parte – nervii cranieni, radacinile nervoase si ganglionii spinali, nervii periferici, dupa iesirea din canalul spinal, inclusiv legaturile cu muschii scheletici (reprezinta sistemul nervos periferic).

Termenul de „Neurologie” a fost introdus de anatomistul englez Thomas Willis.

Medici:

Conf. Univ. Dr. Valerica Tudorica

A absolvit Facultatea de Medicina Craiova in anul 1981 si a devenit medic specialist neurolog in 1987, iar in 1993 medic primar neurolog. Din anul 1997 este doctor in stiinte medicale. Este conferentiar universitar la UMF Craiova din anul 2003 si sefa Clinicii II de Neurologie a Spitalului Clinic de Neuropsihiatrie Craiova.

Printre domeniile de interes se numara: epilepsia, boala Parkinson, tulburarile cognitive in afectiunile neurologice, scleroza multipla.