Neurochirurgie

Neurochirurgie

Neurochirurgia este specialitatea medicala care se ocupa cu tratamentul chirurgical al bolilor sistemului nervos.

Toate bolile tratate de neurochirurgie necesita interventii chirurgicale pe creier sau maduva spinarii: acumularea anormala a sangelui (hematom) in interiorul cutiei craniene, tumorile cerebrale, cresterea anormala a cantitatii de lichid cefalorahidian, care produce dilatarea cavitatilor encefalului (hidrocefalie), ingustarea anormala a canalului rahidian, care duce la compresia maduvei spinarii.

In competenta neurochirurgilor mai intra si interventii variate, precum ablatia malformatiilor vaselor sangvine si operatiile pe nervi, efectuate in cadrul tratamentului durerilor cronice.

Medici:

Dr. Dorin Bica

A absolvit Colegiul National “Fratii Buzesti” din Craiova in anul 2000 si Facultatea de Medicina din Timisoara in anul 2006. A fost admis ca rezident in neurochirurgie in Centrul Universitar Bucuresti ca urmare a concursului national de rezidentiat din noiembrie 2006. In perioada 2009-2013 a fost rezident in clinici de renume din Franta si Anglia: James Cook University Hospital (Middlesbrough, Marea Britanie), Centrul Universitar Regional „La Timone” (Marsilia, Franta). La Spitalul Foch (Paris, Franta) a aprofundat neurochirurgia hipofizei si chirurgia spinala, la Hopital Enfants Malades Necker (Paris, Franta) a aprofundat neurochirurgia pediatrica si in ultimul an de rezidentiat a fost rezident la Spitalul Pitie-Salpetriere (Paris, Franta), unde a aprofundat neurochirurgia de urgenta traumatica si vasculara, precum si patologia tumorala. In prezent se ocupa de patologia neurochirurgicala de adulti in cadrul Retelei Private de Sanatate Regina Maria, Spitalul Euroclinic Bucuresti si de patologia neurochirurgicala pediatrica in cadrul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Marie Curie, Bucuresti.