Endocrinologie

Endocrinologie

Endocrinologia este o stiinta care studiaza structura si functiile glandelor cu secretie interna (care, fiind lipsite de canal de excretie, isi varsa produsul lor de secretie – hormoni – direct in sange).

Aceste glande sunt: hipofiza, tiroida, paratiroidele, epifiza, suprarenalele, pancreasul endocrin si glandele genitale (ovare si testicul).

Medici:

Dr. Andreea Paraliov

Absolventa a Universitatii de Medicina si Farmacie Craiova in anul 2000, examen de rezidentiat locul 10 pe tara, rezidentiat in Bucuresti si Craiova, in prezent medic specialist endocrinologie, competenta in ecografie endocrina, membru al Societatii Romane de Endocrinologie. Dr. Andreea Paraliov are o bogata experienta in diagnosticarea si tratarea celor mai frecvente boli ale sistemului endocrin si anume: gusa, noduli tiroidieni, hipotiroidism, tiroidita cronica, hipertiroidism, boala Basedow, spasmofilie, obezitate, mastoza fibro-chistica, tulburari de ciclu menstrual, sindrom de ovar polichistic virilizant, tulburari de menopauza, osteopenie, osteoporoza, nanism hipofizar, prolactinom etc.