Dermatologie

Dermatologie

Dermato-venerologia este specialitatea medicala ce studiaza toate pato-fenomenele ce apar la nivelul pielii, anexelor acesteia (par, unghii, glande sudoripare, sebacee), cat si ale mucoaselor accesibile, de la nastere si pana la senescenta, specialitate care foloseste pentru tratamentul acestora medicamente si diverse metode de chirurgie dermatologica.

Numeroasele asociatii ale dermatologilor din toata lumea au incercat sa stabileasca o paleta larga de subspecialitati dermatologice: dermatopatologia, dermatologia pediatrica si neonatala, flebologia, proctologia, andrologia, dermatologia femeii, dermatologia estetica si cosmetologia (cosmetica dermatologica, acnee si afectiuni corelationale, dermatologie geriatrica), chirurgia dermatologica, psihodermatologia, fotodermatologia, dermatologie ocupationala (industriala).

Medici:

Prof. Univ. Dr. Irina Stoicescu

Absolventa a Institutului de Medicina din Timisoara, Facultatea de Medicina Generala, promotia 1969. In 1977 a obtinut titlul de doctor in medicina – specialitatea dermatologie. Din 1980 a lucrat ca asistent universitar la disciplina dermatologie a Faculatii de Medicina din Craiova, obtinand in acelasi an si titlul de medic specialist dermato-venerologie.

A parcurs toate treptele ierarhice universitare – din 2003 fiind profesor universitar – disciplina dermatlogie a UMF Craiova si sefa a Clinicii dermatologie a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova.

Dr. Marcela Jifcu

Absolventa a Facultatii de Medicina Generala din Craiova, promotia 1980, medic primar din 1997, lucreaza in prezent in Ambulatoriul de specialitate al Spitalului „Filantropia” din Craiova. Cursuri post-universitare si abilitati: dermato-cosmetica, oncodermatologie, dermatologie pediatrica, initiere in terapie Laser, training in injectarea toxinei botulinice tip A-Dysport si filler Teosyal, dermato-imunologie si boli alergice cutanate, curs dermatoscopie.

Dr. Marius Corbeanu

A absolvit Facultatea de Medicina in cadrul U. M. F. Craiova, a efectuat rezidentiatul in Spitalul Clinic de Urgenta Craiova. A sustinut examenul de specialitate si a fost confirmat medic specialist dermato-venerologie prin examenul de specialitate sustinut la Spitalul Clinic de Dermatologie Timisoara in martie 2005.

Din 26.09.2003 lucreaza la Scoala Sanitara postliceala „Charles Laugier” Craiova. Angajat al Clinicii Psoremiss, filiala Craiova, in functia de medic specialist dermato-venerolog.