Chirurgie vasculara

Chirurgie vasculara

Leziunile vasculare (arteriale, venoase, limfatice) sunt, in principal, legate de factori de risc precum fumatul, diabetul, hipertensiunea arteriala, dislipidemia. In ultimul timp, alaturi de tratamentul medical si-au gasit locul interventiile chirurgicale si endovasculare.

Posibilitati terapeutice chirurgicale in:

  • patologia arteriala: dezobstructii arteriale, by-pass-uri cu segment venos sau proteza, endarterectomii, plastii cu patch venos sau protetic
  • patologia venoasa: strippingul venos in boala varicoasa

Un rol important trebuie acordat chirurgiei de acces vascular –  fistulele arteriovenoase, la pacientii cu insuficienta renala cronica ce necesita dializa. O particularitate a evolutiei medicinii vasculare este reprezentata de aparitia tehnicilor endovasculare si totodata, posibilitatea asocierii acestora cu tehnicile chirurgicale:

  • angioplastia endoluminala percutana cu/fara stent in patologia arteriala
  • laserul endovenos in tratamentul bolii varicoase

Medici:

Dr. Camelia Raduletu

A absolvit Faculatea de Medicina din cadrul UMF Craiova in 1999. Dupa anul de stagiatura si-a desfasurat activitatea ca medic rezident in Bucuresti la Institutul de Boli Cardiovasculare Prof. Dr. C. C. Iliescu, sectia Chirurgie Vasculara. Din 2007 lucreaza in cadrul Departamentului de Chirurgie Vasculara, Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, Craiova iar in iunie 2013 promoveaza examenul de primariat.