Chirurgie toracica

Chirurgie toracica

Chirurgia toracica este specialitatea din medicina care are ca subiect de studiu bolile care se trateaza chirurgical la nivelul structurilor toracelui (peretele toracic, diafragmul, pleurele, plamanii si organele mediastinale – caile aeriene mari, cordul, vasele mari si pericardul, esofagul, timusul).

In unele tari, aceasta specialitate chirurgicala are mai multe variante, cum sunt chirurgia toracica generala, chirurgia cardiovasculara si chirurgia cardio-toracica, dupa gradul competentei in proceduri de chirurgie cardiaca inclus in supraspecializarea a chirurgilor.

Chirurgie toracica

Medici:

Sef Lucr. Dr. Alin Demetrian

Am absolvit Liceul Fratii Buzesti din Craiova in 1994 si UMF Carol Davila Bucuresti in 2000. Am ales Chirurgia Toracica drept pasiunea mea pentru toata viata, primii pasi in aceasta specialitate facandu-i sub indrumarea Prof. Dr. Teodor Horvat (Bucuresti). Ulterior am dobandit experienta intr-un colectiv minunat din Avignon (Franta). Cu certitudinea ca si in Craiova se poate practica o chirurgie toracica moderna, am revenit in tara cu entuziasm, incredere, pofta de munca si o ambitie uneori greu inteleasa de altii.

Nu incetez sa aplic ce stiu si sa invat de la altii ce nu stiu inca. Medic primar si Sef Lucrari 2016, am introdus in Craiova chirurgia toracica minim invaziva (toracoscopie, mediastinoscopie, chirurgie toracica videoasistata).